English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини

Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (1) (c) НПМ
Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (2) (c) НПМ
Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (3) (c) НПМ
Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (4) (c) НПМ
Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (5) (c) НПМ
Хартиен Арт Фест София 2011 - 'В хармония с природата' (6) (c) НПМ

Хартиен Арт Фест София 2011 — 'В хармония с природата'

10 май 2011 10:00

Хартиеният Арт Фест София 2011 се откри в Софийска градска галерия на 3 май и ще продължи до 30 юни. Една от основните му цели е да постави на дневен ред нови идеи във визуалните изкуства с грижа за здравето на планетата и да посочи нови възможни пътища за еко-креативност, водещи до ново качество — 'еко-естетика'. Хартиеният Арт Фест София 2011 представя безкрайните възможности на хартията като материал за създаване на изкуство, извор на вдъхновение, както и различни техники при работа в хартия, демонстрирани в уъркшопове и лекции.

Хартиеното Биенале София 2011 (3 май — 30 юни) е уникално международно голямо-форматно изложение на 2D и 3D произведения, представящо над 100 автори от 36 страни от 6 континента.

Ежегодната Amateras изложба/конкурс за изкуство от хартия 2011 (4 май — 4 юни) в своето трето издание ще представи в Галерия Арт Алея 71 творци от 30 страни.

Биенале Зелена Архитектура София 2011 (26 май — 30 юни) ще изложи проекти, видео презентации от различни страни, конференция с акцент върху природо-щадящите зелени технологии и енерго-спестяващите проекти, и хармонизирането на човека с природата.

Студентският Хартиен Арт Проект 2011 (6 май — 30 юни) е организиран в Националната художествена академия и включва хартиени творби на преподаватели и студенти, както и лекции, демонстрации и работни срещи.

Националният природонаучен музей (3 май — 31 май) представя на софийската публика и почитателите на естествената среда една необичайна колекция от произведения — част от Хартиеното Арт Биенале София 2011, които са преди всичко изкуство върху хартия. Внушението е графично и мощно, създаващо монументално усещане в камерното пространство на музея, където са представени работите на автори от различни държави, но с открояваща се вътрешна връзка. Тази двумерна среда е обогатена от произведението на Румен Рачков, чиято пластика е с внушението на естествена природна форма.

— Джозефин Кой (Англия) — произведения, интригуващи със своята фина естетика и акцент върху красотата на естествената структура и на разпадащата се хартия. Тематиката е носталгична и очарова с дълбокото послание и елегантно звучене.

Хок-Он Тей (Малайзия) — емоционални, пълни с енергия произведения, отразяващи страстната чувствителност на автора. Неговите творби са ярък контраст на графичното присъствие на останалите автори и завихрят в себе си богатия колорит на живата природа.

— Собин Парк (Корея) — Мощна, монументална работа, където графита показва своята стихия като отразител на вихрещите се емоции. Вечната тема за любовта, разковничето на живота във Вселената, природата и човешкия свят.

— Хейдуик Брукарт (Белгия) — изискана графика в стила на западноевропейската традиция, представена по един лаконичен начин от авторката. Абстрактният език на нейните произведения буди усещането за природни структури и форми.

— Пол Ким (Корея) — една прекрасна светлинна работа, съчетала в себе си звученето на микро и макро космоса, носеща неповторимото усещане за безкрайност на Вселената.

— Румен Рачков (България) — скулптура с внушението на естествената природна форма, характерно за неговите произведения. Изящество и богатство на формата струи от неговата кавлетна творба, носещата стилистиката на фосилните образувания.

Версия за печат