Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини

БДЗП гостува на Националния природонаучен музей с интерактивна изложба и игри за царския орел


28.8.2013 16:00

В последните дни на лятото и непосредствено преди края на лятната ваканция Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Националният природонаучен музей организират интерактивната изложба 'На крилете на орела'. Тя ще посреща малки и големи посетители от 3 до 15 септември 2013 г.

Ако гостувате на изложбата в музея, ще можете да надникнете в света на световно застрашения царски орел. Той е една от най-редките птици не само в България, а и в целия свят. От него са останали само 24 двойки у нас.

Да влезете в гнездото на царския орел, да се премерите — колко сте висок и колко тежите спрямо него, да научите повече за местообитанието му и за това с какво се храни, да видите къде мигрират младите орли през зимата. Всичко това ще можете да направите, ако гостувате на Националния природонаучен музей и БДЗП по време на интерактивното образователно събитие 'На крилете на орела'. Работното време е от 10:00 до 17:00 ч.

В централното фоайе на музея ще ви очаква фотоизложба за съдбата на царския орел и дейностите на БДЗП по опазването му. По време на двуседмичното събитие ще се състои и премиерата на късометражния филм 'На крилете на орела', разказващ историята на една от българските орлици — Буря и нейните странствания и патила.

За по-малките ще бъдат организирани забавни образователни игри, викторина, арт ателие с възможности за оцветяване и декориране на птици с техниката декупаж. Ателието по декупаж ще се проведе на 4 септември (сряда) от 11:00 ч. и на 9 септември (понеделник) от 16:00 ч.

Събитието се организира в рамките на проект LIFE+ 'Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България' и проект 'Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове', финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд (ПМП на ГЕФ).

За повече информация — www.SaveRaptors.org; На крилете на орела във Фейсбук.



Статия от Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини
https://www.nmnhs.com/13082801-news_bg.html


Печат!