Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини

Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН


2.5.2023 18:20

Официална делегация, водена от държавния министър на индустрията, търговията и инвестициите на Федерална република Нигерия, г-жа Мариам Катагум, посети Националния природонаучен музей при БАН на 26 април 2023 по предложение на Н. Пр. Янко Йорданов, посланик на България в Абуджа.

Делегацията беше посрещната от проф. Павел Стоев, директор на музея и проф. Петър Берон, работил като изследовател от 1976 до 1979 г. в Нигерия.

По време на посещението двамата учени представиха най-ценните експонати от колекцията на музея и запознаха гостите с плановете си за съвместна работа с изследователи от Нигерия.

Министър Мариам Катагум беше впечатлена от разказите на проф. Петър Берон за работата му като управител на природни резервати и в изграждането на музей и зоологическа градина в град Джос, Нигерия преди 45 години.

Проф. Берон подари на министър Мариам Катагум копие от книгата си „Сану, Батуре!“, посветена на този период от неговия живот.

Правителствената и бизнес делегация е на посещение в България по покана на министъра на икономиката и индустрията, г-н Никола Стоянов.



Статия от Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини
https://www.nmnhs.com/23050201-news_bg.html


Печат!