Къде съм? > Начало > Събития


Националният природонаучен музей при БАН организира виртуални разходки в експозицията си за българските училища в чужбина

В подкрепа на българските общности по света Националният природонаучен музей при Българската академия на науките организира виртуални разходки в експозицията на музея за българските училища в чужбина.

През месец март 2021 г. всеки петък, събота и неделя от 11:00 до 12:00 часа нашият стажант-екскурзовод Кристиян Янев ще представи постоянната ни експозиция, разположена в 15 зали на четирите етажа в сградата на бул. Цар Освободител 1, в София.

Желаещите да разгледат най-стария и най-голям природонаучен музей не само в България, но и на Балканския полуостров ще научат интересни факти за историята на музея, за уникални експонати, за редки и световно застрашени видове животни, както и интересни новини за работата на учените през последните години. До началото на пролетта музеят представя две временни изложби, с които желаещите да участват във виртуалната разходка също ще могат да се запознаят. Първата е посветена на научните приноси на световно известният български зоолог и алпинист Боян Петров, покорил 10 от най-високите върхове в света, а втората — на зоонозите (болестите, причинявани от животни) и ролята на човека в разпространението им.

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация в платформата zoom.

След попълване на регистрационната форма, че получите e-mail с потвърждение и информация за участите в деня на разходката.

Включването във виртуалната обиколка започва в 10:55 часа.

За допълнителна информация може да се обръщате към г-жа Веселина Чирова, екскурзовод на тел. +359 89 7226573 или на e-mail: vessy1@abv.bg