English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини


Националният природонаучен музей ще се включи в 'Нощта на учените'

15 септември 2009 18:40

Националният природонаучен музей, София ще се включи за втора поредна година в инициативата ‘Нощ на учените’. Вратите му ще бъдат отворени от 17:00 до 20:00 часа в петък, 25 септември. Музеят ще предложи на посетителите екскурзоводски беседи.

‘Нощта на учените’ се провежда за пета поредна година в цяла Европа. Събитието е посветено на всички, които се занимават професионално с наука, както и на младите хора, за които науката сега е магия, а в бъдеще може би кариера.

В България учените ще участват с разнообразни и забавни прояви в София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна, Шумен, Ямбол, Силистра, Плевен, Хасково и Димитровград.

Голяма част от проявите у нас са свързани с Международната година на астрономията — 2009, 30 години от полета в Космоса на първия български космонавт Георги Иванов и на 140-годишнината от основаването на най-стара научна институция у нас — Българската академия на науките.

Програмата включва изложби, забавни демонстрации, научни шоута, прожекции на филми, музикални и поетични изпълнения на учени и др.

Версия за печат