English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини

Черно море: север -- юг (c) НПМ
Черно море: север -- юг (1) (c) НПМ
Черно море: север -- юг (2) (c) НПМ
Черно море: север -- юг (3) (c) НПМ
Черно море: север -- юг (4) (c) НПМ
Черно море: север -- юг (5) (c) НПМ
Черно море: север -- юг (6) (c) НПМ

Черно море: север — юг

7 юни 2011 10:00

Българска Фондация Биоразнообразие, Институт по рибни ресурси — град Варна и Национален природонаучен музей, София представят една изложба на Александър Иванов и Коалиция 'За да остане природа в България' 'Черно море: север — юг'.

Като древен митичен герой българското Черноморие се е разстлало между хармонията и хаоса.

Александър Иванов, един обектив, пилотът Светослав Соломаха и един делтапланер — това е нужно, за да се роди необикновеният поглед към този мит и към онова, което си мислим, че познаваме – бреговете на Черно море.

Фотографиите разказват приказката за Черно море като мистерия и като дом. Мистерия, която ни оставя безмълвни и дом, който е ограбван от наемателите си.

От птичи поглед фотографът изследва формите и образите като език: език на красотата, но и език на разрушението и непозната друга реалност — на човешката намеса в природни процеси от десетки хиляди години.

Крайбрежието на България е само малка част от онова, което се случва навсякъде по света — бойният танц, роден от вътрешната борба на човека със себе си. В търсене на ритъма, който ще върне хармонията – нашето естествено състояние, човекът твори, но и руши. Руши, но и твори...

Изложбата 'Черно море: север — юг' ще гостува на Националния природонаучен музей от 2 до 30 юни 2011 година.

Версия за печат